Kontakt

Kontakt mig på tlf. 26 46 12 13

Mail – birgitte@passionellas.dk

Find mig på FB.  Opdræt af Flatcoated Retrievere – Kennel Passionellas.

Hvis du ikke træffer mig i første forsøg, så læg en tale-besked eller skriv mig en mail – så vil jeg vende tilbage til dig så hurtigt, jeg kan!

Hvis du har svært ved at komme i gang med/finde relevant træning, så prøv også at kontakte mig – der findes næsten altid en løsning og et tilbud. 

ER DIN HVALP SYG? Og kan du ikke få fat i mig – er her lidt førstehjælp:

Det er helt normalt, at din hvalp ved hjemkomst til et nyt hjem får lidt kludder med maven. Den skal lige vende sig til de nye omgivelser med nye bakterier o.a.

Hav altid mælkesyrebakterie-pasta som Canikur/Zoolac Pro i hjemmet (fra Apoteket). Og hav altid ris på hylden og kylling/fisk i fryseren, så du kan lave ‘skånekost’. Giv ALDRIG din hvalp surmælksprodukter. Giv evt. også (fra dyrlægen) Oralade. Det er en tarmvenlig og velsmagende elektrolytdrik til hurtig genopbygning af væskebalancen og energien.
Kog risene i dobbelt så meget vand, som vanligt. Og kog kylling/fisk meget godt igennem – gem kogevandet og bland det koldt i hvalpens skånekost.
Det vigtigste, når en hvalp har diarré og/eller opkast er, at opretholde væskebalancen og skåne maven i 2-5 døgn.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ:
Har din hvalp spist et fremmedlegeme?
Har din hvalp indtaget noget giftigt?
Har din hvalp evt. fået Giardia?
Har din hvalp fået alvorligere tilstande som fx Parvovirus eller andet?

Hvis din hvalp bliver pivende og smerteforpint, apatisk, får feber over 39 gr., har blod i afføring og/eller i opkast, hvis din hvalp slet ikke kan holde på afføring/opkast og hurtigt bliver slatten og hvis din hvalps slimhinder i øjne og mund bliver tørre og lyse/grålige …

SÅ SKAL DU KONTAKTE DYRLÆGEN MED DET SAMME!

En lille hvalp er meget følsom for dehydrering, akut vægttab og smerter og kan i svære tilfælde af diarré eller andet gå fra frisk til alvorlig tilstand på få timer.

Dyrlægen kan hjælpe med smertestillende, kvalmestillende, tarmstabiliserende, antibiotika og tage røntgenbilleder/scanne hvalpen og kan tage prøver for de alvorligere tilstande.

Opdræt af Flatcoated Retrievere – til familie- og jagthunde