Nyheder

8. august 2022:

Nogle gange er naturen temmelig grusom!

En drægtighed, der startede med 7 fostre, blev ved i alt 6 scanninger reduceret til ét levedygtigt foster!
Det medførte en beslutning om at lave kejsersnit. Dette for ikke at risikere Ella´s liv – og forsøge at få det levende foster ud i live.
D. 28. juli 2022, kl. 19.00, på Anicura Køge Dyrehospital v/Nina Diers kom Passionella´s Kejser Han Solo til verden – i live.  Han vejede 375 gram og var stærk og sund.
I skrivende stund er Solo på sit 12. døgn og klarer sig optimalt. Og Ella har ikke lidt overlast og er i fin form og passer ham eksemplarisk.

Det blev på ingen måde, som vi havde ønsket os.
Heldigvis havde en anden dygtig opdrætter et par uger forinden fået flere hvalpe af god afstamning, og jeg kunne henvise mine trofast afventende hvalpekøbere til dette kuld, og de har alle takket ja til hvalp der fra.
Med undtagelse af lille Solo´s kommende ejer, der har ventet på en hanhund i et lille års tid.

Så nu krydser vi for, at vi ikke skal sidde i mere uheld.

 

 

27. juni 2022: 

I torsdags blev Ella scannet første gang – og der er liv! Så nu må vi godt begynde så småt at glæde os.

Ella's 2. kuld hvalpe.
2 små bobler.

30. maj 2022:

SÅ har Ella og Rømme parret første gang i går søndag kl. 18.38. Og igen i dag kl. 20.30. Og de får lov at prøve igen i morgen, inden Rømme skal rejse hjem til Norge igen. 🥰
Det var fine parringer denne gang, og de har hængt fint sammen. Så vi er optimister og har fejret det med en flaske pink champagne. 🍾
I slutningen af uge 25 skal Ella så scannes igen for at se, om det har været en succes denne gang. 🤞🤞🙏🍀
Nu hvor Rømme har boet her nogle dage, må jeg bare sige, at jeg aldrig har oplevet sødere hanhund. Han er høflig, mild, glad og imødekommende. Han er rolig og altid venlig.
Sammen med Ella´s lige så milde sind og væsen, kan det her blive de mest fantastiske hvalpe med et fantastisk fundament i de 2 temperamenter. 💕
Lige så grundfæstede de to forældrehundes temperamenter er, lige så stærke er de arbejdsmæssigt. Vi har jo ved flere lejligheder trænet eller været på afprøvning sammen (Ella og Rømme) i vinderklasse og på NM for Flatcoated Retrievere, og vi mener, at vi her dobler op på nogle virkelig gode arbejdsgener – både mht. super næsearbejde, vandpassion, vedholdende vildtfindere og stor jagtpassion. Begge hunde er utrolig samarbejdende og besidder stor udholdenhed, og de har let ved at forstå, hvad der ønskes af dem.
Ovenstående sammen med en solid sundhedsprofil i stambøger og en bred viden om deres familiære baggrund som levealder, sundhed og brugsegenskaber kan det her kuld blive i særklasse – både som familiehunde, men bestemt også som brugshunde med en intelligent og ”will to please” natur – det være sig til jagt, nosework, spor, LP, service- og terapihunde …. 🤩

19. maj 2022:

Ella er gået i løbetid!!! 🥳
Helt som ventet og håbet er Ella gået i løbetid 6 mdr. efter sidste løbetid.
Dvs. at vi forventer parring lige omkring d. 28/5. Jeg tager som altid Canicold med på råd.
Og vi er SÅ klar. Blodprøver var superfine. Ingen hjertelungeorm. Ormekur givet (fordi vi har været i Norge). Ella´s humør er tiptop højt og formen er god.
Nu ønsker vi os bare lidt held og lykke. 🤞🙏🍀

 

24. april 2022:

Så er der endelig gået 4 mdr. siden Ella gik tom før jul. Og jeg er begyndt på forberedelserne til en ny parring – forventet sidst i maj 2022 med forventet parring fra 13. dagen og et par dage frem.

Til denne parring har jeg nøje udvalgt en super sød og meget dygtig hanhund, der bor oppe i Norge! Vi har mødtes før på en jagt og Rømme og Ella deltog begge på NM for Flatcoats i DK 2021.

I daglig tale kaldes han som nævnt Rømme – med stambogsnavn Durin´s Nysgerrige Harald. Han er født i DK og har derfor både dansk og norsk stambogsnr., så hvis nogen ønsker at se nærmere på Rømme og hans ophav, kan han søges på Hundeweb.dk under DK10446/2016.

Vi tog en tur til Norge et par dage i påsken, så Ella og Rømme kunne lære hinanden lidt at kende. Vi trænede hundene lidt sammen – og vi fik taget nogle virkelig gode billeder. Vi havde et par super dejlige dage.

Billederne fra påsken er lagt ind i Galleri her på siden (se i overskrifterne).

I morgen mandag tager vi en tur forbi dyrlægen og får taget blodprøver m.m., for at være sikker på, at Ella er i topform – udover det vi dagligt ser. Jeg har også fået tjekket for hjertelungeorm, og der var ingenting dér.

Og så skal vi “bare” vente igen! Men vi er klar, når Ella vælger at starte løbetid!

Vi har i øvrigt brugt noget af ventetiden på at stille begge husets hunde på udstilling! Og Ella fik et Excellent (det er vi stolte af). Og Ella´s datter Bobbi fik et Excellent og en 3. plac. (det er vi ekstra stolte af)!

Vil du vide mere, så kontakt mig – alle spørgsmål er velkomne.

 

20. december 2021:

ØV! Trist med trist på – Ella er gået tom. Der er ingen hvalpe i Ella´s mave denne gang.
Vi var til 1. scanning hos Canicold i dag, og blev meget triste over at konstatere, at der slet ikke er hvalpe i Ella. Vi kan ikke sige noget om hvorfor, kun gisne. Og det hjælper desværre ikke. Nogle gange er naturen bare sådan.
Vi må bare konstatere, at der ikke kommer hvalpe til januar – ØV!

Jeg kan dog love, at vi vil gøre forsøget igen til ca. maj 2022, når Ella igen går i løbetid. Canicold har ved dagens besøg også konkluderet, at der ikke er noget i vejen med Ella. Og hun har jo gennemført en drægtighed før – og kan selvfølgelig gøre det igen.

Næste gang går vi – for en sikkerheds skyld – med en anden god hanhund. Selvom vi var flere, der havde glædet os til præcis den hvalp(e), der kunne være blevet efter Ella og Falcon.

SÅ – når vi lige har sundet os henover julen, og rullet planer og forberedelser baglæns – går vi i gang med en ny plan.

28. november 2021:

ELLA OG FALCON HAR PARRET!

Vi har været på tur til Haderslev – både fredag og lørdag. Begge dage med stor succes. Falcon er en øvet hanhund, der ikke spilder tiden – og Ella var meget klar (som Canicolds progesteronmålinger også sagde).
Det tog ikke lang tid, før der fredag var en sikker og god parring. Og det samme gentog sig lørdag.
Vi har derfor store forventninger nu!?
Men vi krydser alt vi kan, for man kan aldrig helt vide sig sikker?

Og mandag (29/11-21) bliver der ringet til Canicold med de gode nyheder – og jeg laver aftale til scanning om 3-4 uger af forhåbentligt små fostre.

(Se parringsbilleder i Galleri)

14. november 2021:

ELLA ER GÅET I LØBETID! Og hun har snydt os lidt. Det er ca. 2-3 uger før forventet – men vi er fuldstændig klar!

Siden nedenstående skriv har vi også fået testet Falcons sædkvalitet – og den er tiptop!

I morgen mandag kontakter vi Canicold, så vi kan få aftaler på plads mht herpesvaccine og progesteron-tests  osv.

NU krydser vi fingre!

Okt. 2021 – Næste hvalpekuld er planlagt:

Så er vi endelig nået til planlægning af Ella´s 2. kuld hvalpe.

Vi forventer, at Ella går i løbetid omkring 1. dec. 2021 (plus/minus en uge)? Og derefter parring ca. 11 dage senere (midt dec.).
Det vil forhåbentlig resultere i et kuld hvalpe ca. midt februar 2022.
Vi krydser fingre.

Valget af hanhund er faldet på en ældre “herre”, der igennem sit liv på alle vigtige parametre har bevist sit værd. Han har først og fremmest et ekstremt godt temperament. Venlig, indtagende, mild og godmodig. Og med kig på hans alder (10 år) må man konstatere, at han har bevist sin fysiske styrke og sundhed – og det samme, mener vi, gælder for evt. arvelig sygdomme. Han er godt sat sammen med et fint, racetypisk hoved.
Han har lavet 5 kuld hvalpe i sit liv.
Og samtidig har han haft en glorværdig jagt- og prøvekarriere – sidst med deltagelse i Nordisk Championsship for Flatcoated Retrievere her i oktober 2021, hvor hans hold (inkl. Ella) blev nr. 5 ud af 8 nordiske hold.
På sundhedssiden har Falcon lige fået lavet en ECVO (øjenlysning) fuldstændig uden anmærkninger, hvilket er ekstremt fint for en hund i hans alder. (se billede nedenfor).
Falcon har ikke fået lavet AD-billeder i sin tid (det var ikke så udbredt at gøre for 9 år siden), men alene hans alder og det, at han stadig er i fuld vigør, uden gigtsymptomer, kvalitetsstempler ham og hans skelet.

Du kan evt. gå ind på Hundeweb.dk og se hans stamtavle under:
DK16279/2011 Jiggers Tarka Lovely Falcon.

Jeg opdaterer løbende både her og under “hvalpe”.

Du kan blive skrevet op til en hvalp. Skriv en mail eller sms (26461213) eller ring.

Ca. slut november tager jeg kontakt til potentielle hvalpekøbere mhp at mødes til en samtale, hvor du/I kan møde Ella og se vores omgivelser – og jeg kan spørge ind til jeres forventninger.

Falcons ECVO 0kt. 2021

 

Opdatering 5. maj 2020

Så er der gået 7 mdr. siden Ella fik sit første kuld hvalpe. Vi har haft nok at se til, og brugt masser af tid på at nyde vores lille Bobbi, som er den tæve, vi har beholdt fra kuldet.
Vi har udover den daglige tilvænning for sådan en lille pige også trænet flittigt, og lille Bobbi viser gode takter.
Vi har også trænet ejerne af de andre hvalpe fra kuldet, og ejerne har så trænet deres små hvalpe.

Men så kom Corona´en – og al fælles aktivitet har været lukket ned i et par måneder. Først nu er vi ved at planlægge at genoptage træningen, hvor jeg er super lykkelig for, at ALLE stadig gider fortsætte med træningen. Det bliver et rigtig dygtigt kuld!

I galleriet har jeg tilføjet nogle nye billeder.

Jeg får jævnligt henvendelser fra interesserede nye købere til nye hvalpe, hvilket jeg er dybt taknemmelig for – TAK!
Men jeg kan med sikkerhed sige, at der aller tidligst kommer flere hvalpe her i kennelen i foråret 2021 – sandsynligvis endda først senere. Jeg prioriterer lige nu at få Ella ud i vinderklasse og forhåbentlig lave gode præstationer dér!? Og også få en fuld jagtsæson!
Og Corona´en har jo lukket ned for både fællestræning og prøver – så alle “planer” er blevet forlænget en del.

Jeg opdaterer, når der reelt er planer om hvalpe.

Opdræt af Flatcoated Retrievere – til familie- og jagthunde