Nyheder

13. april 2023

Her kommer en fantastisk opsamling på Bobbi’s drægtighed, fødsel og de første 3 døgn.

Det lykkedes! og det lykkedes over al forventning. Jeg er SÅ lykkelig.
D. 10. april 2023 – én dag før beregnet termin – nedkom Bobbi med 8 fine hvalpe. 4 tæver og 4 hanner. Perfekt. Alle sorte (selvom der kunne have været leverfarvede iblandt).
Hun blokkede op fra søndag sen aften/midnat. Kl. 11.25 mandag d. 10/4 er der afgang af vand. Kl. 11.46 kommer 1. hvalp. Og kl. 13.50 har Bobbi født 8 hvalpe. Helt vild fantastisk flot og hurtigt.
Sikken dygtig Bobbi – godt hjulpet af tilførsel af kalk og sirup gennem opblokning og fødsel. Sikker på, det har gjort en forskel til den fine og hurtige fødsel.

Her på 3. døgn ser alt fint og harmonisk ud. Alle dier uproblematisk. Bobbi er rolig. Hun spiser og drikker og tisser m.m.
Nu krydser vi bare alle fingre for at det fine flow vil fortsætte. Jeg gør i hvert fald, hvad jeg kan for at trivslen fortsætter.

Lidt billeder:

 

16. marts 2023

Endnu et dejligt besøg hos Canicold i Glumsø.
Scanning nr. 2 bekræftede i dag, er der er liv og glade dage  i Bobbi. (Se billeder/videoer på FB). Fostrene (hvalpene) trives og vokser planmæssigt. Det ser rigtig fint ud.
Bobbi er gået forventet ned i tempo og vil egentlig helst bare ‘ligge på æg’!
Vi går stadig en god daglig morgentur og en mindre til aften. Men tror, at hun snart vil værdsætte lidt kortere ture. Godt det bliver bedre vejr (håber vi), så hun kan ligge i haven og bare nyde sin drægtighed.
Termin er fortsat 11. april 2023.

9. marts 2023

Der er hvalpe i Bobbi! Vi er ovenud lykkelige. Det ligner et rigtig fint kuld for en førstegangsfødende tæve. Nu krydser vi bare for, at heldet vil følge os hele vejen til både fødsel og efter fødsel.
Næste scanning igen om 1 uge – ja, der sidder skisme lidt rest-nerver fra de grimme oplevelser, som ikke er kommet helt på afstand endnu.
Og en sidste 3. scanning lige før påske, hvor vi vil forsøge at se køn på nogle af hvalpene?
Og efter den sidste Herpes-vaccine – også lige før påske – går vi hjem og putter os i resten af drægtigheden, så der er ro, harmoni og tryghed helt frem til termin og fødsel. Bobbi’s termin er sat til d. 11. april 2023.

14. februar 2023

SÅ har vi været i Jylland for at parre Bobbi! (Passionellas Purple Haze).
Og det er gået godt – bare anderledes – Bobbi er insemineret i fredags, d. 10. februar 2023.
Det ville ikke rigtig lykkedes med den naturlige parring. De ville meget gerne begge to, og var superglade for hinanden. De gjorde begge alt det rigtige og brugte meget energi – i 3 dage. Men nogen gange passer fysiologien bare ikke rigtig, så de nåede aldrig helt tæt sammen. Derfor valgte vi at få en inseminering i Hinnerup v/Århus v/Kathrine Tjejll Kirchhoff.
Og hold da op, det var professionelt og gik sk…godt!

Nu – denne gang – vil vi gerne bede om lidt held og god karma. Hvis det lykkes kan vi forvente hvalpe omkring 11. april 2023!

Gå på FB (kennel Passionellas) og se nye billeder af Butler, som er den udvalgte hanhund.

27. januar 2023

Hold da op! Det tog noget længere tid end forventet – men i dag er Bobbi endelig gået i løbetid! Jaaaeehhh!

Nu kan jeg endelig komme i gang med at være aktiv og lægge planer.

Bobbi er som det første gået over på drægtighedsfoder.
Jeg forventer at køre til Canicold d. 6. februar og få målt progesteron (1. gang) og forventer, at parringer vil ligge i uge 6?

Hvis alt går, som vi håber, vil der komme hvalpe i sidste halvdel af april 2023. Og de vil være klar til at tage hul på deres liv med deres nye familie ca. omkring 1. juli 2023 – lige til sommerferien!

Inden da vil jeg som altid også få taget standardblodprøve fra Bobbi, bare for at være helt sikker på, at hun er sund og rask.

Og så er vi godt i gang. Jeg vil opdatere efter parring(er) og scanninger.

Og det er nu, du skal henvende dig, hvis du vil med på min hvalpekøberliste!

Tjek den valgte hanhund Birkebo Albelil Butler ud under Galleri og se også hans stambog.

14. november 2022:

Så er vi så småt i gang med forberedelserne af Bobbi’s 1. parring (Passionella´s Purple Haze).
Vi har været på besøg hos Kennel Birkebo, så Bobbi kunne hilse på Birkebo Albelill Butler,  som er den udkårne.

Vi afventer løbetid når som helst.

8. august 2022:

Nogle gange er naturen temmelig grusom!

En drægtighed, der startede med 7 fostre, blev ved i alt 6 scanninger reduceret til ét levedygtigt foster!
Det medførte en beslutning om at lave kejsersnit. Dette for ikke at risikere Ella´s liv – og forsøge at få det levende foster ud i live.
D. 28. juli 2022, kl. 19.00, på Anicura Køge Dyrehospital v/Nina Diers kom Passionella´s Kejser Han Solo til verden – i live.  Han vejede 375 gram og var stærk og sund.
I skrivende stund er Solo på sit 12. døgn og klarer sig optimalt. Og Ella har ikke lidt overlast og er i fin form og passer ham eksemplarisk.

Det blev på ingen måde, som vi havde ønsket os.
Heldigvis havde en anden dygtig opdrætter et par uger forinden fået flere hvalpe af god afstamning, og jeg kunne henvise mine trofast afventende hvalpekøbere til dette kuld, og de har alle takket ja til hvalp der fra.
Med undtagelse af lille Solo´s kommende ejer, der har ventet på en hanhund i et lille års tid.

Så nu krydser vi for, at vi ikke skal sidde i mere uheld.

 

 

27. juni 2022: 

I torsdags blev Ella scannet første gang – og der er liv! Så nu må vi godt begynde så småt at glæde os.

Ella's 2. kuld hvalpe.
2 små bobler.

30. maj 2022:

SÅ har Ella og Rømme parret første gang i går søndag kl. 18.38. Og igen i dag kl. 20.30. Og de får lov at prøve igen i morgen, inden Rømme skal rejse hjem til Norge igen. 🥰
Det var fine parringer denne gang, og de har hængt fint sammen. Så vi er optimister og har fejret det med en flaske pink champagne. 🍾
I slutningen af uge 25 skal Ella så scannes igen for at se, om det har været en succes denne gang. 🤞🤞🙏🍀
Nu hvor Rømme har boet her nogle dage, må jeg bare sige, at jeg aldrig har oplevet sødere hanhund. Han er høflig, mild, glad og imødekommende. Han er rolig og altid venlig.
Sammen med Ella´s lige så milde sind og væsen, kan det her blive de mest fantastiske hvalpe med et fantastisk fundament i de 2 temperamenter. 💕
Lige så grundfæstede de to forældrehundes temperamenter er, lige så stærke er de arbejdsmæssigt. Vi har jo ved flere lejligheder trænet eller været på afprøvning sammen (Ella og Rømme) i vinderklasse og på NM for Flatcoated Retrievere, og vi mener, at vi her dobler op på nogle virkelig gode arbejdsgener – både mht. super næsearbejde, vandpassion, vedholdende vildtfindere og stor jagtpassion. Begge hunde er utrolig samarbejdende og besidder stor udholdenhed, og de har let ved at forstå, hvad der ønskes af dem.
Ovenstående sammen med en solid sundhedsprofil i stambøger og en bred viden om deres familiære baggrund som levealder, sundhed og brugsegenskaber kan det her kuld blive i særklasse – både som familiehunde, men bestemt også som brugshunde med en intelligent og ”will to please” natur – det være sig til jagt, nosework, spor, LP, service- og terapihunde …. 🤩

19. maj 2022:

Ella er gået i løbetid!!! 🥳
Helt som ventet og håbet er Ella gået i løbetid 6 mdr. efter sidste løbetid.
Dvs. at vi forventer parring lige omkring d. 28/5. Jeg tager som altid Canicold med på råd.
Og vi er SÅ klar. Blodprøver var superfine. Ingen hjertelungeorm. Ormekur givet (fordi vi har været i Norge). Ella´s humør er tiptop højt og formen er god.
Nu ønsker vi os bare lidt held og lykke. 🤞🙏🍀

 

24. april 2022:

Så er der endelig gået 4 mdr. siden Ella gik tom før jul. Og jeg er begyndt på forberedelserne til en ny parring – forventet sidst i maj 2022 med forventet parring fra 13. dagen og et par dage frem.

Til denne parring har jeg nøje udvalgt en super sød og meget dygtig hanhund, der bor oppe i Norge! Vi har mødtes før på en jagt og Rømme og Ella deltog begge på NM for Flatcoats i DK 2021.

I daglig tale kaldes han som nævnt Rømme – med stambogsnavn Durin´s Nysgerrige Harald. Han er født i DK og har derfor både dansk og norsk stambogsnr., så hvis nogen ønsker at se nærmere på Rømme og hans ophav, kan han søges på Hundeweb.dk under DK10446/2016.

Vi tog en tur til Norge et par dage i påsken, så Ella og Rømme kunne lære hinanden lidt at kende. Vi trænede hundene lidt sammen – og vi fik taget nogle virkelig gode billeder. Vi havde et par super dejlige dage.

Billederne fra påsken er lagt ind i Galleri her på siden (se i overskrifterne).

I morgen mandag tager vi en tur forbi dyrlægen og får taget blodprøver m.m., for at være sikker på, at Ella er i topform – udover det vi dagligt ser. Jeg har også fået tjekket for hjertelungeorm, og der var ingenting dér.

Og så skal vi “bare” vente igen! Men vi er klar, når Ella vælger at starte løbetid!

Vi har i øvrigt brugt noget af ventetiden på at stille begge husets hunde på udstilling! Og Ella fik et Excellent (det er vi stolte af). Og Ella´s datter Bobbi fik et Excellent og en 3. plac. (det er vi ekstra stolte af)!

Vil du vide mere, så kontakt mig – alle spørgsmål er velkomne.

 

20. december 2021:

ØV! Trist med trist på – Ella er gået tom. Der er ingen hvalpe i Ella´s mave denne gang.

28. november 2021:

ELLA OG FALCON HAR PARRET!

14. november 2021:

ELLA ER GÅET I LØBETID! Og hun har snydt os lidt. Det er ca. 2-3 uger før forventet – men vi er fuldstændig klar!

Okt. 2021 – Næste hvalpekuld er planlagt:

Så er vi endelig nået til planlægning af Ella´s 2. kuld hvalpe.

Vi forventer, at Ella går i løbetid omkring 1. dec. 2021 (plus/minus en uge)? Og derefter parring ca. 11 dage senere (midt dec.).
Det vil forhåbentlig resultere i et kuld hvalpe ca. midt februar 2022.
Vi krydser fingre.

Opdatering 5. maj 2020

Så er der gået 7 mdr. siden Ella fik sit første kuld hvalpe. Vi har haft nok at se til, og brugt masser af tid på at nyde vores lille Bobbi, som er den tæve, vi har beholdt fra kuldet.
Vi har udover den daglige tilvænning for sådan en lille pige også trænet flittigt, og lille Bobbi viser gode takter.
Vi har også trænet ejerne af de andre hvalpe fra kuldet, og ejerne har så trænet deres små hvalpe.

Men så kom Corona´en – og al fælles aktivitet har været lukket ned i et par måneder. Først nu er vi ved at planlægge at genoptage træningen, hvor jeg er super lykkelig for, at ALLE stadig gider fortsætte med træningen. Det bliver et rigtig dygtigt kuld!

I galleriet har jeg tilføjet nogle nye billeder.

Jeg får jævnligt henvendelser fra interesserede nye købere til nye hvalpe, hvilket jeg er dybt taknemmelig for – TAK!
Men jeg kan med sikkerhed sige, at der aller tidligst kommer flere hvalpe her i kennelen i foråret 2021 – sandsynligvis endda først senere. Jeg prioriterer lige nu at få Ella ud i vinderklasse og forhåbentlig lave gode præstationer dér!? Og også få en fuld jagtsæson!
Og Corona´en har jo lukket ned for både fællestræning og prøver – så alle “planer” er blevet forlænget en del.

Jeg opdaterer, når der reelt er planer om hvalpe.

Opdræt af Flatcoated Retrievere – til familie- og jagthunde