Hvalpe

Generelt:

Alle mine hvalpekøbere vil få vejledning til den første tid med en ny hvalp.
I vil alle blive tilbudt (gratis) hvalpe-lydighedstræning – ca. 6 gange efter nærmere aftale. 
I vil modtage oplysning om div. foreninger og mulighederne for træning fremadrettet.

Når I tager jeres lille nye hvalp med hjem, får I en hvalpemappe med, hvori der er hvalpebreve, vigtige oplysninger/artikler, detaljer om din hvalps opvækst hos mig, kontrakt, pas og sundhedsoplysninger.
Derudover får i en lille hvalpepakke med, hvor der er lidt udstyr til den første tid.
I vil også få foder med til den første tid – sammen med vejledning i fodring.

Din hvalp er i opvæksten hos mig ‘trænet’ i nogle få ting; fx søgesignal, hjemkald og tisse på kommando. 
Og hvalpen har mødt almindelige lyde og underlag fra et hjem og har kørt i bil.

Alle vores hunde er og vil blive opdrættet efter DKK´s avlsanbefalinger.

Mine tæver i avl vil altid være trænede/afprøvede/præmierede på både officiel udstilling og officiel markprøve, så jeg véd, at vi er på rette vej i forhold til racestandard og brugsevner.

Og alle hvalpe fra mig er selvfølgelig “hvalpe-testede”, stambogsførte i DKK, registreret i Dansk Hunderegister i købers navn, chippet og vaccinerede – klar til den store verden!

10. april 2023 – Vi har fået 8 hvalpe! Juuhuuu!

Se tekst og billeder under nyheder og se videoer fra fødslen i Galleri. ADVARSEL – Det er meget direkte!!

April 2023 – Der er hvalpe i Bobbi!! Endelig!
Vi er ovenud lykkelige i dag d. 9/3-23, hvor vi har været til scanning i Glumsø hos Canicold. Det ligner et rigtig fint kuld og helt tilpas for en førstegangsfødende. 
Vi glæder os afsindig meget. 
Se også under Nyheder. 

Feb. 2023 – Vi håber på hvalpe midt april 2023.

Aug. 2022 – Næste kuld hvalpe er planlagt til tidligt forår 2023.

Følg med under fanen “Nyheder” her på siden.

Okt. 2021 – Næste kuld hvalpe er i planlægning:

Se under fanen “Nyheder” her på siden.

Vores første kuld – skrevet 10. juli 2019:
Vi er ved at planlægge vores første kuld hvalpe i kennel-regi. Indenfor de næste 2 uger forventer vi, at Ella går i løbetid med efterfølgende parring.

Det er med stor glæde, vi derfor kan annoncere, at den forestående parring af Ella bliver med en super lækker dreng med et fantastisk og behageligt temperament. En smuk og sund hund af god størrelse, som på alle felter har bevist sin værdi – på markprøve, jagt, udstilling (DKCH + J) og i familien!
Nu glæder vi os ekstra meget – mens vi venter på den løbetid!!

Billeder “Makker”.

13. juli 2019
Så har Ella været på roadtrip til Fyn, hvor hun mødtes med “Makker”!
“Makker” i daglig tale – Pearly Coated Huckleberry Pie i stambog – DKCH(+J). Han og Ella har i dag haft en lille skov-sammenkomst for at se, om de kunne tænke sig at være kærester!!? Og umiddelbart var det en stor succes. Der var gensidigt kysseri og spontan leg. – Selvom Makker er en voksen mand!

D. 27. juli 2019
I torsdags, d. 25/7 gik Ella endelig i løbetid!
SÅ – på onsdag er der 1. besøg hos Canicold i Glumsø til progesterontest samt herpes-vaccine – Nu er vi i gang !

D. 13. august 2019
Ella tog sig god tid til at blive klar til parring! 3 gange på 6 dage nåede vi at få målt progesteron uden, at hun blev helt klar. Så efter lidt gætteri på hvilken dag, der nok var ægløsning, gik turen så til Horsens – hele 4 gange i uge 32 – med 2 gode parringer som resultat.

Klassisk potebillede

 

 

 

 

D. 7. september 2019
Ella har nu været til scanning! Og ….. Tadadaaaa, der er hvalpe på vej!! 
Det ser ud til, at der er et fint kuld hvalpe på vej. På scanningsdagen (i går) passede terminen også med 30. døgn. Der var den fineste hjerteaktivitet – ALT er lige nu så skønt.

Hvalpescanning 30. døgn
Hvalpefoster med bitte små forben

D. 19. september 2019
Så har vi været afsted til 2. scanning. Ella har nu været drægtig i 6 uger. Og alt ser stadig SÅ fint ud! Der er fortsat god hjerteaktivitet og masser af tumult og bevægelse. Der blev målt en del, og lige nu er en hvalp ca. 6,5 cm lang og knapt 2 cm fra øre til øre. Dyrlægen var rigtig godt tilfreds.
Dyrlægen kunne med fingrene føle aktivitet, så det håber jeg selvfølgelig, at jeg også kan indenfor nogle dage!?

kuk kuk – jeg ligner en lille alien.
Er der én eller to? Hi hi
Helt sikkert 2 – smiiil.

D. 27. september 2019
Så er der mindre end 2 uger til fødslen! Ella er gået på barsel, hvilket vil sige ikke mere træning og kortere, men flere gåture. Ella har udviklet en overraskende stor mælkebar (endnu uden mælk) for sådan en ung og toptunet arbejdshund!? Hun er dog ikke tyk, har til nu taget 3,5 kg på.
Mellem gåturene prøver Ella at overbevise mig om, at hendes akutte behov for mad – hele tiden – er reelt og bør imødekommes! Hun må dog nøjes med massage-sessioner og afslapningsøvelser …. i sofaen med lidt puder under hovedet!
Vi mærker efter liv – og NU kan jeg mærke de små haletudser sprælle som luftige puf i håndfladen. Det er stort!!
Fødekassen er sat op – og den undgår hun selvfølgelig!!

Ella´s mælkebar 2 uger før fødsel
Mere mælkebar!
Fødekassen!

D. 30. september 2019
Så har Ella været til sidste scanning i denne omgang. I dag nød hun det næsten. Hun var meget tålmodig og glad for at blive nusset og få max opmærksomhed. Og det har faktisk været rigtig hyggeligt at komme hos Canicold.
Der er stadig liv! Og det er nogle temmelig aktive ninja´er – det var helt umuligt at få et godt videoklip. Det var mere “now you see me – now you don´t”! Vi tænkte, at vi forstyrrede lige midt i, at de var på “legepladsen”? Men vi fik målt nogle hoveder, og det man kan se nu er, at hvalpene er ret ens i størrelse, og at terminen stadig holder. 9 til 10 dage fra i dag – og det bliver nogle laaange dage! Ella har til nu taget 4,3 kg på og vil blive endnu større den næste uge, og hvalpene vil synke længere ned og lægge sig klar. Jeg er i hvert fald spændt nu … og lidt nervøs!
Det første scanningsbillede lagt op  i dag er en hvalp, der kigger direkte på os. Det er to mørke øjenhuler under en kranieskal!
Det andet billede er en rumpe, hvor man kan forsøge at gætte et køn!?? Ha ha – jeg har fået et kvalificeret bud i dag, og jeg sladrer ikke!
Næste opdatering bliver efter en forhåbentlig vel overstået fødsel.

Kuk kuk

Se min rumpe og gæt et køn?

10. okt. 2019 – SÅ KOM HVALPENE!

Fra tidlig tidlig morgen, d. 8. oktober fødte Ella 7 hvalpe – 5 tæver og 2 hanner. Intet mindre end det perfekte ønskekuld. Og alle har det p.t. godt.
(og der er mange, der har “rykket” for en opdatering! Ha ha ha – men dér kan jeg lige afsløre, at de første døgn flyver afsted, kun med amning, oprydning, opmuntring/beroligelse o.m.a samt et forsøg på at få lidt søvn)!

MEN – Ella startede i søndags, d. 6. med at sove tungt i flere, lange omgange. Omkring midnat søndag begyndte hun at blive rastløs og gravende, og det fortsatte hele natten, mens vi sov sammen på gulvet, og mandag  morgen var hendes temperatur faldet med en halv grad fra ca. 37.6 til 37.1. Hele mandagen var vi KLAR! Men Ella tog sig god tid til opblokningen og gravede og pustede sig igennem mandagen, mens temperaturen faldt yderligere til 36.3. Da vi endelig tænkte “nu går vi i seng og får noget søvn” gik vandet kl. 00.00 (i stuen på en madras – selvfølgelig) og vi drog til fødekassen. I en hel time sitrede og halsede Ella uden synlige sammentrækninger (men de var der), og først omkring 01.00 begyndte Ella for alvor at presse. Seje, lange, hyppige og stærke presseveer, som resulterede i den førstefødte tæve kl. 01.27. Ella sagde ikke en lyd.
Nu troede vi, at med den lange opblokning, så skulle vi nok sidde og vente længe mellem hver hvalp. Men klogere blev vi hurtigt – for i løbet af den næste time og 10 min. fødte Ella 5 hvalpe!
Så tog hun sig en pause på 1 time og 40 min., hvorefter hun så hurtigt fødte de sidste 2 hvalpe på bare 14 min.

En fødsel er altid en fantastisk oplevelse, og en stor lettelse, når det er godt overstået. Og jeg glæder mig til om en 6 ugers tid at få sovet!

 

Vi er alle klar!
Lidt forvirret i opblokning!
Og så var der 5.
Og så var der 7.

 

 

 

Hvile.
2 døgn gamle. Alt er fint.

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Opdræt af Flatcoated Retrievere – til familie- og jagthunde